dijous, 13 de maig del 2010

WEBQUESTA O LA CAÇA DEL TRESOR

Bona tarda a tots!

En aquesta entrada us parlaré d'un recurs TIC molt utilitzat per mestres que s'anomena Webquest o en català webquesta.
En què conisteix?
Una webquest és una proposta didàctica que permet que l'infant faci una recerca guiada amb recursos d'internet. Té en compte les competències bàsiques. Es tracta de que l'aprenentatge provingui de la transformació en la creació d'un producte i conté una avaluacio directa del procés i resultats.

Des del meu punt de vista aquesta eina és ideal per treballar per projectes ja que ells poden fer la recerca de la informació i realtzaran l'aprenentatge per ells mateixos.

La majoria de Webquests disposen dels següents apartats:

  • Portada.
  • Introducció.
  • Procés.
  • Tasca.
  • Avaluació.
  • Conclusions.

    Existeix una plana web anomenada http://www.webquestcat.cat// que és la comunitat catalana de webquest, en ella hi podem trobar una àmplia base de dades amb molts webquest agrupats per nivells escolars i temàtica. N'he sel·leccionat un parell perque hi feu un cop d'ull ja que són molt interessants i adequats per a EI.

    Aquest tracta dels taurons.

    I aquest dels bolets.

    A http://phpwebquest.org/ trobem una web on fer webquests online i amb una amplissima base de dades. A més a http://phpwebquest.org/tutoriales/crear/player.html teniu un tutorial sobre com elaborar-los. Aquí teniu un tutorial de youtube d'aquesta mateixa plana web.

Què us sembla us animeu a fer-ne una?

Recordeu que aquest bloc és per enriquir-nos entre tots. Deixa el teu missatge!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada