divendres, 14 de maig del 2010

Entrevista a Ester Torrell, mestra d'EI usuària de PDI

Hola intrèpids!

Us porto una entrada molt especial. Es tracta d'una entrevista que he realitzat a una gran amiga l'Ester Torrell. L'Ester és tutora de P3 al CEIP Pompeu Fabra de Reus, en aquest centre disposen d'una PDI a cada curs corresponent a final de cicle.

Quines eines feu servir?

Intentem introduir al màxim les noves tecnologies però la que més usem és la pissarra digital interactiva.

La teniu a l'aula?

No, la decisió del centre es que les PDI estiguin a l'aula corresponent a l'últim curs de cada cicle. Per tant la PDI d'educació infantil es troba a P5.

Com us organitzeu llavors?

Doncs fem visites a la classe de P5, tot i que estigui en una aula en concret tot el cicle se'n beneficia.

Quin tipus d'activitats hi realitzeu?

De tot tipus, les PDI ofereixen un ventall tan gran... Des de preparar les excursions, com mirar powerpoints, videos, activitats interactives o de recerca d'internet...
Però sobretot la utilitzen els infants de P5 ( l'aula on es troba la PDI) per escriure, per realitzar activitats matemàtiques...

D'on prové el material que projecteu?

Depèn, a vegades l'elaborem nosaltres, a vegades són pàgines d'internet i també fem servir moltes activitats jclic que ja tenim preseleccionades i classificades anteriorment.

Tinc entès que els mitjans de comunicació s'han fet ressó de la innovació del centre pel que fa les PDI?

Doncs sí. Hem sortit als diaris Reus Digital i El punt. Les PDI suposen una innovació molt gran i és molt important que els mitjans de comunicació donin el seu suport a aquests avanços i els doni a conèixer.

Aquí teniu l'enllaç de la notícia al Reus Digital i aquí a El Punt.


Valores doncs, positivament l'aparició de les PDI.

Sense cap mena de dubte, principalment per la motivació que suposa per als infants. Es mostren molt participatius, per ells realment és com si la PDI fos una finestra màgica a un món ple de coneixement on ells són els protagonistes.

Meravellós. Doncs moltes gràcies Ester per compartir amb nosaltres aquesta experiència. Anirem seguint els vostres progressos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada