divendres, 14 de maig del 2010

PDI Pissarres Digitals Interactives

Les pissarres digitals interactives són l'eina que està revolucionant les escoles actualment. Es tracta d'una eina que combina la pissarra tradicional amb la tecnologia més completa, creant així una eina que posa a l'abast dels infants una gran quantitat d'informació presentada de manera interactiva, atractiva i sobretot molt motivadora.

El seu funcionament consisteix en projectar les imatges d'un ordinador a una pissarra blanca interactiva mitjançant un projector com es pot apreciar en la imatge.

N'hi ha de tres tipus:

- Les tàctils, que permeten escriure i interactuar directament amb la pantalla utilitzant la mà o un llapis de plàstic. La pantalla és tova per poder captar la pressió realitzada pels dits.

- Les electromagnètiques, aquestes tenen pantalles dures, es pot escriure sobre les mateixes fent servir un estri especial que emet un senyal captat per la pantalla i que connecta amb l'ordinador.

- Les infrarroges, un emissor col·locat en un cantó de la pissarra capta el senyal d'un estri que fa les funcions de llapis, aquestes poden ser fixes o portàtils.

Què podem fer amb la PDI?

- Escriure i dibuixar des de l'ordinador (editor de textos, Power Point, programes d'imatges, etc.)
- Emmagatzemar les pissarres (pàgines) creades (com si fossin arxius de text o imatges) i poder-les modificar posteriorment.
- Interactuar amb els diferents programes.
- Escriure directament sobre la pissarra.
- Interaccionar amb els diferents programes des de la pantalla (no és necessari fer servir el ratolí ni al teclat, ja que a la mateixa pantalla podem disposar d'un ratolí i teclats virtuals) sense perdre el contacte visual amb els estudiants.
- L'escriptura directa sobre la pantalla tàctil resulta molt útil per alumnes amb dificultats psicomotrius i per alumnes amb necessitats educatives especials.
- Subratllar, encerclar, sobreescriure, modificar, etc. tot el que apareix a la pantalla.
- Mantenir el contacte visual continu amb els estudiants.
- Una triple interacció amb el mestre davant l'ordinador, un grup d'alumnes davant la PDI i la resta participant des del seu lloc.
- Mitjançant una càmara adaptada podem projectar llibres de text i fins i tot modificar-los a la pissarra.

Recordeu que aquest bloc està pensat per enriquir-nos entre tots. Deixa el teu missatge!

Interessant oi? Doncs perque us n'acabeu de fer una idea us deixo un video explicatiu.

Pissarres digitals interactives

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada